Prosipanje fekalija na auto kolonu u Rakonjama: Nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti

"Policija je prikupila obavještenja u odnosu na ovaj događaj od deset lica, te se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta lica koje je vinovnik incidenta"

16743 pregleda 61 reakcija 59 komentar(a)
Trenutak prolaska auto kolone kroz Rakonje, Foto: Printscreen
Trenutak prolaska auto kolone kroz Rakonje, Foto: Printscreen

Tužilac se izjasnio da u radnjama osobe koja je 11. aprila oko 19 časova u bjelopoljskom naselju Rakonje prosula fekalije na vozilo u auto koloni nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su dodali da je protiv dva policajca koja su planom Centra bezbjednosti Bijelo Polje bili raspoređeni na poziciji nadvožnjak Rakonje, podnesen predlog za pokretanje disciplinskog postupka zbog počinjene teže povrede službene dužnosti.

"Bjelopoljska policija preduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na incident koji se dogodio 11. aprila oko 19 časova kada je u mjestu Rakonje jedno lice prosulo fekalije po vozilu koje se kretalo u koloni. Upoznat je nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovoga lica ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Policija je prikupila obavještenja u odnosu na ovaj događaj od deset lica, te se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta lica koje je vinovnik incidenta", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je takođe, policija proslijedila inicijativu Sudu za prekršaje u Bijelom Polju radi izdavanja naredbe za vještačenje DNK tragova sa predmeta izvršenja prekršaja koji su pronađeni i izuzeti sa lica mjesta.

Bonus video: