Nepoznati leš u porodičnoj grobnici

Policija utvrđuje čije je beživotno tijelo pronađeno na groblju u zetskom selu Vukovci

92386 pregleda 213 reakcija 22 komentar(a)
Istraga je u toku, kažu iz policije (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Istraga je u toku, kažu iz policije (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Policija i tužilaštvo pokušavaju da utvrde ko je i kada sahranjen u tuđem grobu u zetskom selu Vukovci, odnosno, čije su kosti nedavno pronađene u tom grobu.

Iz Uprave policije “Vijestima” je potvrđeno da je jedna porodica iz Vukovaca, kada su pokušali da sahrane preminulog člana porodice, u grobnici pronašla nepoznati leš.

Iako dobro upućen izvor tvrdi da ženski leš nije bio u kovčegu, već samo ubačen u grobnicu, policija govori suprotno - da je bio u kovčegu.

“Početkom mjeseca porodica iz Vukovaca pokušala je da sahrani preminulog člana. Kada su otvorili porodičnu grobnicu unutra su pronašli kovčeg u kom su bili posmrtni ostaci. Nije im bilo poznato ko je sahranjen, ni kada, zbog čega su pozvali policiju. Mi smo, nakon tog obavještenja, izašli na lice mjesta i obavijestili tužilaštvo”, objasnili su iz UP.

Ističu da su naložena vještačenja kojima će se pokušati utvrditi vrijeme smrti i identitet osobe čiji posmrtni ostaci su pronađeni zakopani u tuđem grobu.

“Provjeravamo sve baze podataka kako bi utvrdili da li je u vrijeme koje odgovara vremenu smrti, prijavljen nestanak neke osobe. To bi umnogome olakšalo istragu, a svakako će se utvrđivati i da li je, samo, neko iskoristio prazan grob jer nije imao gdje sa pokojnikom”, rečeno je iz UP.

Početkom mjeseca porodica iz Vukovaca pokušala je da sahrani preminulog člana. Kada su otvorili porodičnu grobnicu, unutra su pronašli kovčeg u kom su bili posmrtni ostaci. Nije im bilo poznato ko je sahranjen, ni kada, zbog čega su pozvali policiju”...

Iz te bezbjednosne institucije kazali su da će nakon što se utvrdi vrijeme smrti, provjeriti i sa pogrebnim preduzećima da li je neko od njihovih zaposlenih prevozio pokojnika do tog groba.

Pronalazak pokojnika u tuđem grobu napravio je paniku u zetskom selu Vukovci.

Jedan od sagovornika “Vijesti”, koji je i prijavio novinarima taj nesvakidašnji događaj, kazao je da se u Zeti spekuliše da je u grobu pronađeno tijelo ubijene žene.

“O tome se zvanično ćuti, ali mi znamo da su ljudi otvorili grob jer su morali da sahrane babu koja je preminula. Dočekalo ih je neprijatno iznenađenje. U njihovom grobu bilo je tijelo žene. Neshvatljivo je da se nešto takvo dešava i zataškava”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Bonus video: