Sa Abazovićem o hapšenju Kašćelanovog klana

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora

48037 pregleda 227 reakcija 44 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Boris Pejović
Kašćelan, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sastaće se danas sa čelnicima Uprave policije Zoranom Brđaninom i Dejanom Kneževićem, koji su rukovodili akcijom hapšenja navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana i njegovih saradnika.

Na konsultacije kod koordinatora bezbjednosnih službi pozvani su i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i državni sekretari MUP-a Zoran Miljanić i Rade Milošević.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan uhapšen je sinoć zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora.

To je Vijestima kazao izvor uključen u istragu, navodeći da su uhapšene još najmanje četiri osobe.

Prema tim informacijama, Kašćelan i trojica navodnih pripadnika te grupe uhapšeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Povezani članci

21. April 2021.

Uhapšen Slobodan Kašćelan

Bonus video: