Abazović: Hapšenje Kašćelana najveći uspjeh policije u posljednjoj deceniji

"Radi se o kriminalcima koji nemaju državni značaj, nego koji imaju regionalni, da ne kažem evropski značaj," kazao je on

49474 pregleda 1280 reakcija 94 komentar(a)
Abazović, Foto: Miloš Rudović
Abazović, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 21.04.2021. 11:51h

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je hapšenje navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana podvig crnogorske policije.

"Ovo je, po mom skromnom sudu, najveći uspjeh koji je crnogorska policija ostvarla u proteklih 10 godina. Radi se o kriminalcima koji nemaju državni značaj, nego koji imaju regionalni, da ne kažem evropski značaj," kazao je on poslije konferencije za novinare Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Abazović je čestitao Upravi policije i sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala, ali na pitanja novinra kazao da ne želi da ulazi u detalje akcije, s obzirom da ona nije završena.

"Mogu samo da kažem da se akcija nastavlja, da će biti pretresa i danas na više lokaija. Da se aktivnosti spcijalnih jedinica u ovom trenutku odvijaju i da ćemo u narednim satima ili danima imati jednu jasniju sliku okoznačaja slučaja i oko svega što se dešavalo", kazao je on.

On je napomenuo da je ranije saopšteno da će borba protiv organizovanog kriminal biti prioritet Vlade.

"Ovo je tek početak. Ruda pravde je definitivno krenula. Ruka pravde do ovih ljudi nije dosad mogla da stigne",kazao je on.

Na kraju je poruči da ukoliko ne bude opstrukcija, da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom.

"Građanima smo obećali da mafija neće vladati Crnom Gorom. To se ostvaruje i ukoliko neko nas ne bude spriječio u tome, garantujem da će ovo da bude činjenica u ne tako dugom vremenskom periodu," kazao je Abazović.

Bonus video: