Naredni glavni pretres zakazan za 04. maj pred specijalnim vijećem

Nedović: Nisam kriv za ubistvo Bogdana Milića

"Žao mi je zbg smrti Bogdana Milića. Negiram da sam izvršio ubistvo. Netačni su navodi optužnice da sam u dogovoru sa Perom Laličićem, da iz pripremljenog oružja pucam u Milića. Nisam ga poznavao. Nisam ni imao motiv da to uradim", izjavio je Nedović

8761 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Okrivljeni Lazar Nedović, optužen za ubistvo Bogdana Milića u Cetinju 11. juna 2019. godine, izjavio je danas u Višem sudu u Podgorici, da nije počinio to ubistvo, te da nije ni član bilo kakve kriminalne organizacije. Istakao je da od pete godine života igra košarku, te da je bio juniorski reprezentativac Crne Gore.

"Žao mi je zbg smrti Bogdana Milića. Negiram da sam izvršio ubistvo. Netačni su navodi optužnice da sam u dogovoru sa Perom Laličićem, da iz pripremljenog oružja pucam u Milića. Nisam ga poznavao. Nisam ni imao motiv da to uradim", izjavio je Nedović.

I okrivljeni Mitar Marković, negirao je navode optužnice da je tokom 2109. godine postao član kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice, te da je nabavio pištolje i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića.

Naredni glavni pretres zakazan je za 04. maj pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Vesna Pean.

Lazar Nedović (22) i Pero Laličić (22) označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković (26), Mošo Paović (19) i Žarko Pejaković (21).

Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano na neodređeno vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje "browing" i "stayer magnicler" za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala "Portun".

Preporučujemo za Vas