Za dan isključili 131 vozilo iz saobraćaja

Iz policije su kazali da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje

6131 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija je, sprovodeći akciju "Stop neregistrovanim vozilima", u srijedu 21. aprila sankcionisala i isključila iz saobraćaja 131 vozača i vozilo, zbog upravljanja vozilom kojem je istekla registracija.

Cilj akcije je, kako su kazali, bio pojačana kontrola svih kategorija vozača i vozila, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojima je istekla važnost registracije, a koja kao takva, suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 1.205 vozila, odnosno, broj isključenih vozila čini više od 10 odsto broja kontrolisanih.

"Ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju", naveli su iz policije.

Apelovali su na vozače da, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Kazali su da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

"Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanih akcija, kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozača svelo na najmanju moguću mjeru, a ukupna bezbjednost naših građana, kao učesnika u drumskom saobraćaju, podigla na još veći nivo", zaključili su iz policije.

Bonus video: