U bolnici u Dobroti opljačkana dva sefa, odnijeto skoro 30.000 eura

"Vijestima" je u policiji rečeno da se vjeruje da su lopovi uspjeli da uđu u dobro čuvanu bolnicu, a potom da otvore sefove u kojima se čuvao novac pacijenata specijalne klinike

61361 pregleda 403 reakcija 48 komentar(a)
Specijalna bolnica za psihijatriju u Kotoru, Foto: HRA
Specijalna bolnica za psihijatriju u Kotoru, Foto: HRA

Kotorska policija pokušava da utvrdi ko je u srijedu popodne opljačkao dva sefa u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti odakle je odnijeto nešto manje od 30.000 eura.

"Vijestima" je u policiji rečeno da se vjeruje da su lopovi uspjeli da uđu u dobro čuvanu bolnicu, a potom da otvore sefove u kojima se čuvao novac pacijenata specijalne klinike.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru potvrdili su da se radi na rasvjetljavanju pljačke.

"Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru obaviješten je o predmetnom događaju. Djelo je kvalifikovao kao teška krađa i tužilac je dao uputstva službenicima policije da preduzimaju dalje radnje u cilju identifikacije izvršilaca", piše u odgovoru tužiteljke/portparola u ODT Kotor Ane Marinović.

Centralna psihijatrijska ustanova u Crnoj Gori, namjenjena liječenju i zbrinjavanju mentalnih poremećaja, podijeljena je na dva bloka - nemedicinski i medicinski dio.

"Vijestima" je rečeno da se pljačka dogodila u dijelu ekonomsko - finansijske službe, gdje nije bilo razloga da budu postavljene zaštitne rešetke na prozorima kao što je to u ostalom dijelu bolnice.

Bonus video: