Mojkovac: Ubijen Zoran Ašanin, traže Pantovića koji je navodno blizak kavačkom klanu

Policija vjeruje da su osumnjičeni za ubistvo i ubijeni imali zajedničke nelegalne poslove

241836 pregleda 514 reakcija 120 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: Boris Pejović
Sa mjesta ubistva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2021. 21:08h

Mojkovčanin Zoran Ašanin (65) ubijen je danas oko 14 časova u svom motelu "Krstac" u Mojkovcu, saopšteno je Vijestima iz Uprave policije (UP).

Zbog sumnje da je u Ašanina ispalio osam hitaca, policija traga za Novljaninom Goranom Pantovićem (40), navodno bliskom kavačkom kriminalnom klanu.

Vijestima je iz UP nezvanično rečeno da su Pantović i Ašanin sjedjeli skupa u restoranu motela i da su se u jednom trenutku verbalno sukobili.

Nakon toga Ašanin je navodno ustao i otišao do toaleta, a kada je izlazio, Novljanin je u njegovom pravcu ispalio osam hitaca.

Prema izjavi svjedoka očevica u koju su Vijesti imale uvid, Pantović i Ašanin se nijesu svađali.

On je rekao policiji i da je vidio trenutak kada njemu nepoznati muškarac ustaje od stola za kojim js sjedio sa Ašaninom, a potom mu prolazi iza leđa i puca u njega.

Policija vjeruje da su osumnjičeni za ubistvo i ubijeni imali zajedničke nelegalne poslove.

Bjelopoljska tužiteljka Milica Rmandić sa službenicima UP i krim-tehničarima oko 18 sati je završila uviđaj na mjestu ubistva Ašanina.

Po njenom nalogu beživotno tijelo Mojkovčanina poslato je na obdukciju, na Odjeljenje sudske patologije u Podgorici.

Tužiteljka Rmandić kazala je Vijestima da je u Ašanina ispaljeno više projektila iz vatrenog oružja.

"Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, sa više projektila. Izuzeli smo sve tragove sa lica mjesta, koji će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. Tijelo je poslato na obdukciju koja će biti završena večeras. Počinilac se dao u bjekstvo nakon izvršenog krivičnog djela i za njim se traga", rekla je Rmandić nakon uviđaja.

Bonus video: