prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja

U Podgorici i Nikšiću 18 vozača uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola

"Najmlađi vozač ima 18 godina a najstariji 62 godine, najveća koncentracija alkohola registrovana je kod vozača starosti 62 godine i to u konentraciji od 2,22 g/kg", piše u saopštenju

6325 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttrestock
Ilustracija, Foto: Shuttrestock

Podgorička policija je u danima vikenda uhapsila 16 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je jedan vozač uhapšen zbog nezaustavljanja na znak za zaustavljanje policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, policija je na teritoriji Nikšića uhapsila dva vozača koja su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola u količini većoj od 2 g/kg.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u danima vikenda lišili slobode 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, od kojih je 16 upravljalo vozilom pod djestvom alkohola dok se jedan vozač nije zaustavio na znak za zaustavljanje pripadnika policije. Najmlađi vozač ima 18 godina a najstariji 62 godine, najveća koncentracija alkohola registrovana je kod vozača starosti 62 godine i to u konentraciji od 2,22 g/kg", piše u saopštenju.

Nikšićka policija uhapsila je dva vozača zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti u saobraćaju na putevima.

"Jedan od vozača je zatečen da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg, dok je drugi vozač upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,49 g/kg. Uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka sve osobe zatečene u danima vikenda da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola privedene su nadležnim sudovima za prekršaje u Podgorici i Nikšiću", kazali su iz UP.