Uhapšeno 46 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija apelovala na vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju

6221 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je, tokom proteklog vikenda vikenda, u okviru pojačane kontrole saobraćaja uhapsila 46 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Akcija "Alkohol" realizovana je na teritoriji cijele države u periodu od 18 do 24 časa, a kontrolisano je 1.745 vozača.

"Tom prilikom, kontrolisano je 1.745 vozača na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, registrovano je i sankcionisano 122 vozača, od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju sa više od jednog promila alkohola u krvi, u skladu sa zakonom, lišeno slobode i zadržano čak 46 vozača", saopšteno je iz Uprave policije.

Poručili su da će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim, ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi i na taj način uticali na neodgovorno ponašanje pojedinih vozača, sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

"Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju", zaključuju iz policije.

Bonus video: