Komšije tvrde da nije kriv osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje nad djetetom

Komšije R.L. tvrde da otac maloljetnog dječaka svima pravi probleme, da su se zbog njega i lokalnoj upravi obraćali za pomoć, i da je često znao da i ostale iz komšiluka lažno prijavi policiji, a da to kasnije i sam prizna na sudu

5852 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Komšije Nikšićanina R.L. (62) osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetnika, tvrde da je kompletna priča "izmišljena" i traže da se osumnjičeni pusti da se brani sa slobode.

Njegove komšije tvrde da je otac dječaka, koji je, kako kažu, višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, izmislio cijelu priču.

U saopštenju policije stoji da je otac maloljetnog dječaka prijavio da je R.L. fizički napao njegovog sina, nanio mu povrede aluminijskom šipkom u predjelu glave nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede. Kako su iz policije ranije naveli od R.L. i od maloljetnika su uzete izjave.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je R.L. u svojoj porodičnoj kući nakon fizičkog napada izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetnika", navodi se u saopštenju.

Iz UP su saopštili da je o događaju obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.L. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

Komšije R.L. tvrde da otac maloljetnog dječaka svima pravi probleme, da su se zbog njega i lokalnoj upravi obraćali za pomoć, i da je često znao da i ostale iz komšiluka lažno prijavi policiji, a da to kasnije i sam prizna na sudu.

"Velika nepravda je napravljena prema R.L. Taj čovjek ima dijete koje je invalid i ovdje je došao sticajem okolnosti. Nikome ništa nije nažao učinio. Mi svi imamo djecu i nikada ni jedno dijete radi njega zaplakalo nije. Čak je to dijete cijelu zimu provelo sa ocem kod R.L. Hranjen je, napijen, sve što je moglo da se uradi za to dijete R.L. je uradio, što nije trebalo jer je dijete u hraniteljskoj porodici već skoro tri godine, pošto je otac dječaka više godina proveo u zatvoru nego što je proveo na slobodi", kazala je Branka Dragović.

Branka Dragović
Branka Dragovićfoto: Svetlana Mandić

Ona, a i ostale komšije, ističu da kao roditelji nikada ne bi zaštitili nasilnika da nijesu sigurni da je R.L. nedužan.

"I ja sam imala konflikt sa ocem dječaka. Prijavio je bio mog oca, pravog, zdravog, a posle je na sudu dao izjavu da je slagao za mog oca, a moj otac je dobio šećer zbog toga, obolio je. Mi to ne moramo da trpimo. Treba li nekome da pukne fitilj i da dođe do krvoprolića zbog njega. Sad je R.L. nepravedno optužen. Riječ je o čovjeku koji ima 62.godine, koji jedva može da hoda. Duša me boli. Danas je otac dječaka rekao da su novinari izmislili obljubu, da to on nije kazao. Ja ovdje sa djecom živim. Ne smijem svoje žensko dijete da pustim da prođe ulicom sama, moram joj biti pratnja i 'duvati' joj za vrat, i to zbog oca dječaka koji u kuću ulazi i izlazi kroz prozor. A zbog R.L. smo mogli da pustimo svu djecu bezbjedno da prođu jer ni jedno nije pogledao. Ako mu nije imao dobro pružiti iz ruke, nije mu sigurno ni naudio", kazala je Dragović.

I njen komšija Muhamet Beriša ima samo riječi hvale za komšiju R.L. ali ne i za oca dječaka.

"Tolike godine smo ovdje i o njemu samo dobro možemo reći. To je sve laž što je izjavio otac djeteta. Nevin čovjek je u zatvoru, bez ljekova, a bolestan je. On je tog dječaka hranio, a otac dječaka mu je dužan 350 eura. Otac dječaka je cijelu zimu bio tu, maltretirao R.L. koji ga je više puta prijavljivao, ali policija nije zbog toga reagovala“, tvrdi Beriša.

Muhamet Beriša
Muhamet Berišafoto: Svetlana Mandić

Komšije traže od nadležnih da oca dječaka isele iz pomenutog naselja jer, kako tvrde, u tom naselju nije ni dobio stan nego je "provalio u stan koji je bio prazan".

"Grijeh je da nevin čovjek bude u zatvoru i zbog toga smo se danas okupili. Postoje načini, ima poligraf, radi se DNK analiza, dječaka treba ljekari da pregledaju, a ne da čovjeka uhapse samo na osnovu očeve priče koji je sve izmislio", kazali su mještani.

"Vijesti" su od policije tražile odgovor da li je R.L. uhapšen samo na osnovu prijave oca dječaka ili su provjerene okolnosti pod kojima se navodni događaj desio, da li je otac negirao prethodno dsatu izjavu da je njegov komšija izvršio nedozvoljene polne radnje nad njegovim sinom, da li je R.L. prijavljivao policiji oca dječaka zbog uznemiravanja. Na ta, kao i na pitanja, da li je otac dječaka višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela i da li su njegova djeca smještena kod hranitelja, iz policije je rečeno da će naknadno poslati odgovore.

"Vijesti" su pokušale da kontaktiraju oca dječaka, međutim broj dostupan redakciji nije bio u funkciji.

Bonus video: