Početak suđenja Ani Pešukić odložen za 19. maj

Glavni pretres odložen na zahtjev tužioca

3055 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja Ani Pešukić za dvije teške krađe nakita i umjetnina ukupne vrijednosti 340.931,27 eura iz porodične kuće Aca Đukanovića i izvršnom direktoru firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filipu Raleviću za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, koji je danas bio zakazan u Višem sudu u Podgorici, odložen je za 19. maj.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović, izjavila je “Vijestima” da je glavni pretres odložen na zahtjev tužioca.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice Ralević i Pešukić oslobodio od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i potvrdio dio optužnice za krivična djela teške krađe, teške krađe putem podstrekivanja I zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju.

Prema optužnici specijalnog tužilaštva, Filip Ralević je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Optužnicom se Pešukić tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Bonus video: