prekrđaji iz zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima

Beranska policija uhapsila četiri osobe zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga i prekoračenja brzine

Takođe, policija je kontrolisala vozača S.M. (29) kod koga je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga i "zbog ovoga prekršaja on je lišen slobode i priveden nadležnom sudu

6294 pregleda 3 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić

Beranska saobraćajna policija uhapsila je četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšen je V.L. (39) kod kojeg je kontrolom utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

"Osim toga, ovo lice je upravljalo neregistrovanim vozilom. V.L. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, 150 eura novčane kazne, 3 kaznena boda, kao i zabranu upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca", piše u saopštenju.

Takođe, policija je kontrolisala vozača S.M. (29) kod koga je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga i "zbog ovoga prekršaja on je lišen slobode i priveden nadležnom sudu. Izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, 3 kaznena boda, te zabrana upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca."

Kako dalje navode, zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i pod dejstvom alkohola u organizmu uhapšen je A.R. (43), a N.N. (25) uhapšen je zbog prekoračenja brzine.

"U koncentraciji od 2,46 g/kg slobode je lišen A.R. (43). On je priveden nadležnom sudiji koji mu je izrečekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, kao i novčanu kaznu u iznosu od 300 eura. Sankcionisan je i vozač N.N. (25) koji se upravljajući vozilom kretao brzinom od 123km/h na dijelu puta gdje je maksimalna ograničena brzina kretanja 50 km/h. Saobraćajna policija Centra bezbjednosti Berane je ovo lice lišila slobode i privela ga nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura, te 2 kaznena boda", dodaje se u saopštenju.

Iz UP zaključuju da će Službenici Centra bezbjednosti Berane u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima sa akcentom na kontrolu vozača koji čine najgrublje prekršaje u saobraćaju.