PRIČINJENA MATERIJALNA ŠTETA

Podgoričanin osumnjičen da je bacio ručnu bombu na "Barley pub"

Kako su saopštili iz Uprave policije, on je uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija

7798 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica, Foto: URA
Podgorica, Foto: URA

Podgorička policija uhapsila je V.N. (23) iz ovog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je 29. marta aktivirao eksplozivnu napravu na ugostiteljskom objektu „Barley pub” u ulici Vaka Đurovića.

Kako su saopštili iz Uprave policije, on je uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica i Forenzičkog centra došli su do materijalnih dokaza da je V.N. 29. marta 2021. godine, kako se sumnja, zajedno sa za sada nepoznatim osobama, dejstvom podesnog sredstva polomio staklo na vratima ugostiteljskog objekta, te da su ova lica nakon toga aktivirala i kroz polomljeno staklo ubacila eksplozivnu napravu – ručnu bombu koja je nakon eksplozije pričinila štetu unutar ugostiteljskog objekta ‘Barley pub'”, navode iz Uprave policije.

Zaključuju, da se nastavlja sa aktivnostima na ovom predmetu sa ciljem identifikacije ostalih izvršilaca ovog djela.

Preporučujemo za Vas