Laličić: Nisam učestvovao u ubistvu Bogdana Milića

I okrivljeni Mošo Paović i Žarko Pejaković, negirali su navode optužnice da su tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela

7507 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo Bogdana Milića u Cetinje, okrivljeni Pero Laličić izjavio je danas u Višem sudu da ne priznaje izvršenje krivičnog djela i da se ne osjeća krivim.

"Nije tačno da sam postao član kriminalne organizacije 2019. godine, niti da sam postupao na naređenjima organizatora kriminalne grupe. Nije tačno da sam pucao u Bogdana Milića, kao ni u Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića. Uopšte ih ne poznajem. Nisam bio u sukobu sa njima. Nisam imao razloga da pucam u njih", izjavio je Laličić.

I okrivljeni Mošo Paović i Žarko Pejaković, negirali su navode optužnice da su tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela.

Milena Milić, predstavnik oštećene porodice Milić, izjavila je danas u Višem sudu u Podgorici da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv svih optuženih za ubistvo Bogdana Milića.

"Kao porodica tražimo maksimalne zatvorske kazne za okrivljene. Imovinsko pravni zahtjev na potražujemo, ne interesuje nas", navela je ona.

Prema naviodima optužnice, Lazar Nedović (22) i Pero Laličić (22) označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković (26), Mošo Paović (19) i Žarko Pejaković (21). Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano na neodređeno vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika. Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje ,,browing“ i ,,stayer magnicler“ za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala „Portun“.

Bonus video: