Presječen međunarodni lanac krijumčarenja migranata, uhapšeni državljani Ukrajine

U vodama Italije u oblasti luke "Vieste", presječen lanac krijumčarenja 34 migranta

6038 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Sektora granične policije su nakon višemjesečnih aktivnosti sprovedenih tokom 2020. i 2021. godine, a u koordinaciji sa partnerskim policijskim organizacijama i uz angažovanje Guardia di Finaza, u sklopu akcije "Jadran" presjekli lanac međunarodnog krijumčarenja migranata.

U vodama Italije u oblasti luke "Vieste", kako je saopšteno iz Uprave policije, presječen je lanac krijumčarenja 34 migranta.

Uhapšeni su H.O (54) i N.S (41) državljani Ukrajine.

U saopštenju Uprave policije se navodi da su osumnjičeni koristeći jedrilicu "Star Dance" preuzeli grupu migranata u vodama Grčke sa namjerom da ih ilegalno prevezu do obale Italije.

Dodaje se da su osobe koje su činile posadu bila predmet istražnih radnji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva.

"Realizaciji navedene akcije predhodila je intezivna međunarodna saradnja koja se u kontinuitetu sprovodi u cilju identifikacije organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju kako u oblasti kopna tako u pojasu Jadranskog mora i šire, a sa ciljem sprovođenja radnji krijumčarenja većeg broja osoba i grupa. Podsjećamo da su kroz akciju "Jadran" u ranijem periodu presječena dva lanca krijumčarenja migranata morskim putem i to u oktorbu 2020. god. kada su na jedrilici "Marina" pronađeno 52 migranta i decembru 2020. godine kada je na jedrilici "Posejdon" pronađeno 39 migranata", saopšteno je iz policije.

Bonus video: