u zetskom selu Vukovci

Još utvrđuju čiji je leš u tuđoj grobnici

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da je u pitanju krivično djelo povreda groba za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti

3758 pregleda 0 komentar(a)
Tužilaštvo i policija nastavljaju sa istragom, Foto: Luka Zekovic
Tužilaštvo i policija nastavljaju sa istragom, Foto: Luka Zekovic

Policija i tužilaštvo još nijesu utvrdili čiji je leš pronađen u porodičnoj grobnici porodice R. u zetskom selu Vukovci.

To je ustanovljeno 6. aprila, nakon što su članovi te familije pokušali da pokopaju posmrtne ostatke člana svog domaćinstva.

Pozvali su policiju i obavjestili ih da su u grobnici pronašli ostatke njima nepoznate osobe.

“Policija je 6. aprila 2021. godine obaviještena da je porodica R. u svojoj porodičnoj grobnici pronašla posmrtne ostatke njima nepoznate osobe u naselju Vukovci. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su odmah po dobijenom obavještenju izašli na lice mjesta, izvršili uviđaj, a nakon toga prikupili obavještenja od članova porodice R. i od radnika ‘Pogrebne usluge’ d.o.o.

Takođe, obavljen je razgovor sa mještanima sela Vukovci sve u cilju prikupljanja dodatnih obavještenja koja bi pomogla u rasvjetljavanju ovog događaja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da je u pitanju krivično djelo povreda groba za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi se navedeni događaj u potupnosti rasvijetlio”, kazali su iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas