Krivokapić: Imam informaciju da su policajci vršili određene aktivnosti sa porodicom Popović kako bi uticali na postupak

"Danas sam morao da istaknem da niko ne može korisitit službena vozila vikednom i vozila moraju biti parkirana poslije završetna radnih obaveza"

36271 pregleda 263 reakcija 55 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da ima informacije da su dva policajca vršili određene aktivnosti sa porodicom Popović i pokušali da utiču na odvijanje postupka nakon saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao i službeni automobil Vlade koji je zadužio zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić.

Krivokapić je, nakon sjednice Vlade, rekao da je ono što se desilo Kandiću "neprimjereno" što je na neradni dan u nezgodi učestvovalo službeno vozilo Vlade.

"Danas sam morao da istaknem da niko ne može korisitit službena vozila vikednom i vozila moraju biti parkirana poslije završetna radnih obaveza. Postupak je u toku, i ne mogu da prejudiciram stvari. Ako je sve tačno, sankcije će biti svima prezentovane na najbolji mogući način. Kao što vi sada imate stav da je Uprava policije pokušala nešto da zataška, ja imam sasvim drugačiji. Imam informacije da su dva službenika policije vršili određene aktivnosti direktno sa porodicom Popović i željeli da utiču na drugačiji način odvijanja ovog postupka" rekao je Krivokapić.

On je kazao da ne zna je li Kandić vozio automobil, ali da je "čuo da nije".

"Da li je imao toliko alkohola u krvi, ne znam. Sve će se dokazati, dajte da unaprijed ne sudimo, nego da presuda bude po mjeri činjenica. Mislim da su mnoge činjenice zloupotrebljene, neke predimenzionisane, a vrijeme će pokazati što je istina. Nikog ne želim da zaštitim, obaveza mi je da prema svimgrađanima iskažem odgovornost", rekao je Krivokapić.