Odloženo suđenje Kašćelanu

U optužnici se između ostalog navodi da su Slobodan Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove

9911 pregleda 0 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Boris Pejović
Kašćelan, Foto: Boris Pejović

Suđenje Slobodanu Kašćelanu za zelenašenje izvršeno na organizovan način i ostalim okrivljenim za stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je u Višem sudu u Podgorici.

Nastavak suđenja zakazan je za 13. maj.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović kazao je da se u bjekstvu nalazi Miloš D. Radonjića, protiv kojeg se vodi istraga u drugom predmetu.

Sudija je naveo da je od Direktorata za međunarodnu pravnu pomoć obaviješten da su u Portugaliji uhapšeni Vladimir i Igor Božović, i da se nalaze u pritvoru.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Bonus video: