optuženi za stvaranje kriminalne organizacije

Kontrola optužnice protiv Kneževića i Vujoševića 25. maja

"Zainteresovan sam da se ročište održi. Nalazim da ne postoji niti jedan jedini dokaz za osnovanu sumnju da je Vujošević počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a razloge ćete čuti na ročištu zakazanom za 25. maj", kazao je Piperović

9516 pregleda 5 komentar(a)
Knežević, Foto: Filip Roganović
Knežević, Foto: Filip Roganović

Ročište za kontrolu optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i još tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 25. maj.

Branilac okrivljenog Vujoševića, advokat Zoran Piperović, izjavio je da ročište odloženo jer sud nije imao dokaze da je okrivljeni Knežević uredno obaviješten.

"Zainteresovan sam da se ročište održi. Nalazim da ne postoji niti jedan jedini dokaz za osnovanu sumnju da je Vujošević počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a razloge ćete čuti na ročištu zakazanom za 25. maj", kazao je advokat Piperović.

Osim Kneževića i Vujoševića, optužnicom specijalnog državnog tužilaštva, optuženi su i bivši radnici Atlas banke Aleksandar Vilotijević, Srđan Pavićević i Olga Stanković. Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca.

Prema nalazima iz istrage Vujošević je, po nalogu Kneževića, stupao u kontakt sa osobama u specijalnom tužilaštvu koje su postupale u predmetima protiv njega i njemu bliskih osoba, kako bi dobio podatak iz aktuelnih istraga. Njemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina, odnosno od jedne do osam godina zatvora. Vujošević se sumnjiči da je postao član kriminalne organizacije Kneževića.

Troje bivših službenika Atlas banke – Vilotijevića, Stanković i Pavićević, su optuženi za pranje novca, a glavni nalogodavac tih nezakonith radnji bio je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.