Drugog krivolovca još traže

Nadležni nisu otkrili ko je u aprilu krivolovio na području Nacionalnog parka Durmitor, u društvu osumnjičenog Novakovića

9640 pregleda 13 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: NPCG
Oduzeto oružje, Foto: NPCG

Policija i tužilaštvo još nijesu uspjeli da otkriju ko je 16. aprila sa Podgoričaninom Vladanom Novakovićem krivolovio na području Nacionalnog parka Durmitor i sa kim je taj Podgoričanin ubio srndaća, a potom ga odrao i otkinuo mu glavu.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su u cilju otkrivanja drugih učesnika navedenog događaja prikupili obavještenja od više lica u cilju utvrđivanja njihovog eventualnog učestvovanja u tom događaju. Prikupljena obavještenja su dostavljena postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima na dalje postupanje”, odgovorili su Vijestima iz Uprave policije.

Portparolka pljevaljskog Osnovnog državnog tužilaštva, tužiteljka Nataša Bajčeta, kazala je da u izviđaju preduzimaju službene radnje i rade na otkrivanju identiteta druge osobe.

Novaković nakon što su ga uhvatili rendžeri
Novaković nakon što su ga uhvatili rendžeri foto: NPCG

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima povodom predmetnog događaja preduzima službene radnje u izviđaju, a da se lice V.N. nalazi u pritvoru po rješenju sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku. U pogledu drugog lica koje je, kako navodite, navodno učestvovalo u događaju, preduzimaju se mjere i radnje na otkrivanju njegovog identiteta radi daljeg procesuiranja”, objasnila je tužiteljka Bajčeta.

Novaković je uhapšen 16. aprila na području Šaranaca, na lokalitetu Šiplje, na lijevoj strani kanjona Tare.

Druga osoba, za kojom su tada jurili nadzornici Službe zaštite NP Durmitor uspjela je da pobjegne.

Kod Novakovića, kog su rendžeri zadržali do dolaska policije, pronašli su lovački karabin sa snajperom i prigušivačem, a u njegovoj torbi glavu ubijenog srndaća i 7,5 kilograma mesa.

Prethodno, Novaković i ta osoba duže od sat bježali su rendžerima, koji su na području Šaranaca čuli pucnje i krenuli u potjeru.

Prema saznanjima “Vijesti”, Novakovića je u Šarancima stigao jedan od nadzornika, uhvatio ga za ranac i oborio na zemlju.

U tom trenutku, drugi je uspio da im umakne...

Nakon hapšenja Novakoviću je prvobitno određeno tužilačko zadržavanje, a potom je odlukom sudije za istragu poslat u pritvor.

Bonus video: