određena mu zabrana napuštanja stana

Kotor: Uhapšena osoba koja je pucala iz oružja u ilegalnom posjedu

"Policijski službenici su identifikovali i pronašli lice u 21,40 časova. On je upravljao vozilo marke „Renault Talisman“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazila još četiri lica. Vozilom je upravljao G.M. (45) iz Herceg Novog", saopšteno je iz UP

6366 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kotorska policija uhapsila je G.M. (45) iz Herceg Novog, koji je pucao iz vatrenog oružja u vazduh na javnom mjestu. Osumnjičeni se tereti za krivično djelo i više prekršaja.

Kako su kazali iz Uprave policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su došli do saznanja da je nepoznato lice 11. maja oko 20,30 časova u mjestu Peluzica ispred jednog ugostiteljskog objekta upotrijebilo oružje na način što je pucalo u vazduh.

"Policijski službenici su identifikovali i pronašli lice u 21,40 časova. On je upravljao vozilo marke „Renault Talisman“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazila još četiri lica. Vozilom je upravljao G.M. (45) iz Herceg Novog. Policijski službenici su pregledali vozilo ispod sjedišta vozača pronašli pištolj marke „CZ M – 57“ kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu, sa metkom u cijevi", piše u saopštenju policije.

U vratima automobila su pronađena dva okvira sa ukupno 13 komada municije.

"O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se G.M. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija. Nakon privoda državni tužilac mu je odredio mjeru nadzora – zabrana napuštanja stana", kazali su iz UP.

Pored krivične prijave, protiv G.M. podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka jer je počinio prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru (upotreba vatrenog oružja na javnom mjestu) i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola).