Odloženo suđenje u slučaju "Telekom"

Obradović i Ivanović su optuženi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist od 2,3 miliona eura kompaniji "Rawleigh Trading“ iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi

4852 pregleda 7 komentar(a)
Obradović i Ivanović, Foto: Savo Prelević
Obradović i Ivanović, Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja bivšim čelnicima “Telekoma” Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, koje je bilo zakazano za danas u Višem sudu u Podgorici, odloženo je zbog opravdanog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Obradović i Ivanović su optuženi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist od 2,3 miliona eura kompaniji "Rawleigh Trading“ iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Obradovića i Ivanovića, koji se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2,3 miliona eura kroz fiktivni ugovor sa kompanijom Rawleing o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija.

U optužnici se dodaje da su oni 27. oktobra 2005. godine, sa preduzećem Rawleing Trading iz Londona zaključili ugovor o pružanju konsultantskih usluga, kojim je navodno to preduzeće obavezano da izvrši procjenu trenutne situacije u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Nastavak suđenja zakazan za 10. jun.

Bonus video: