Andrijevica: Jedno vozilo zapaljeno, drugo demolirano

"Vijestima" je iz beranske policije nezvanično rečeno da je zbog paljenja automobila privedeno više osoba

36435 pregleda 168 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.05.2021. 14:30h

Sinoć oko 21 sat u Andrijevici je zapaljen automobil vlasnika Čeda Jelića, dok je jutros u selu Gračanica u Andrijevici osvanuo demoliran automobil Perice Perovića, na kojem je navodno ostavljena poruka “ovo je Montenegro”.

"Vijestima" je iz beranske policije nezvanično rečeno da je zbog paljenja Jelićevog automobila privedeno više osoba i da se radi na rasvjetljavanju slučaja.

Perica Perović iz Andrijevice kazao je "Vijestima" da je automobil njegovog sina sinoć demoliran i da su na njemu ispisani uvrjedljivi grafiti, koji, kako tvrdi, jasno ukazuju da je napad politički motivisan. "Slomljena su oba vjetrobranska stakla, retrovizori, izbušene sve četiri gume i ispisani grafiti. Uvrjedljivi. Na haubi je napisano: 'Perice p**i ga, ovo je MNE', a na krovu 'Milo je jedan'. Na svakom dijelu limarije napisano je slovo M", kazao je on.

Perović je danas dao izjavu u policiji, a čeka se da nadležni obave uviđaj.

Tvrdi da napad ima veze sa njihovim učešćem na litijama, ali da je siguran da je glavni motiv slava Nove srpske demokratije na kojoj je prije par dana bio domaćin. "Prije nekoliko dana bio sam domacin slave Nove srpske demokratije, mislim da je to glavni motiv, jer sam sa svima u dobrim odnosima, gledam da pomognem koliko mogu. Grafiti jasno ukazuju da je to motiv", kazao je on.

Prije nekoliko mjeseci u Andrijevici je zapaljen i automobil Milije Asanovića.

Sva tri vlasnika automobila tvrde da je napad na njihovu imovinu motivisan njihovim učešćem na litijama, koje su održavane prošle godine u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Policija OB Andrijevica i CB Berane se ovim povodom nije zvanično oglašavala.

Bonus video: