Pandemija usporila izviđaj u Ulcinju

Službenici policije, kako se vjeruje, mimo pravila službe i redovnih graničnih i drugih kontrola, omogućili su velikom broju radnika iz Albanije i Kosova da nelegalno borave, ali i rade u Crnoj Gori...

7493 pregleda 2 komentar(a)

Ni nakon godinu Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju nije okončalo izviđaj u predmetu koji je otvoren protiv 19 službenika policije za koje se vjeruje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Zamjenik ulcinjskog tužilaštva Vladimir Savović kazao je “Vijestima” da je izviđajni postupak u tom predmetu otežala situacija sa pandemijom koronavirusa.

“U toku je izviđajni postupak zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Sve je još uvijek u toku jer je neophodno saslušati veliki broj svjedoka, od kojih je značajan dio i u inostranstvu. Saslušanja, odnosno putovanja, u cilju saslušanja dodatno otežava epidemija COVID 19”, odgovorio je Savović.

Izviđaj protiv službenika policije iz Ulcinja pokrenut je nakon što je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada Uprave policije, u maju prošle godine, utvrdilo da su policajci u dužem vremenskom periodu propustili da obave 124 službene radnje, a koje su bili dužni da urade tokom radnog angažmana. Službenici policije, kako se vjeruje, mimo pravila službe i redovnih graničnih i drugih kontrola, omogućili su velikom broju radnika iz Albanije i Kosova da nelegalno borave, ali i rade u Crnoj Gori...

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova prikupilo je dokaze ali i snimke iz kabina na graničnom prelazu Sukobin, koje su “upecale” neke policajce kako propuštaju strance da uđu u Crnu Goru.

Svi službenici policije osumnjičeni da su radili mimo pravila službe, do okončanja izviđaja vraćeni su na posao i to na iste pozicije na kojima su bili kada se zloupotreba i dogodila.

“Na osnovu činjeničnog stanja i prikupljenih dokaza u postupku unutrašnje kontrole, koji su nesporno ukazivali na nezakonito postupanje i zloupotrebu prilikom izvršavanja policijskih poslova, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 19 policijskih službenika počinilo krivična djela zloupotreba službenog položaja. Izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je nadležnom državnom tužilaštvu na dalji postupak i preduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti tužilaštva”, saopštio je tada MUP.

U toku je izviđajni postupak zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Sve je još uvijek u toku jer je neophodno saslušati veliki broj svjedoka, od kojih je značajan dio i u inostranstvu. Saslušanja, odnosno putovanja, u cilju saslušanja dodatno otežava epidemija COVID 19", odgovorio je tužilac Savović

Bonus video: