Urušio se objekat u Kućama Rakića: Povrijeđeno sedam osoba

"Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u rekordnom roku izašle na lice mjesta i radnike sa lica mjesta zbrinuli u smislu pružanja prve pomoći i transportovali ih prema urgentnom centru“, kazao je novinarima Suad Numanović, direktor Zavoda

130780 pregleda 493 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Damira Kalač
Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 18.05.2021. 16:36h

Sedam osoba, državljana Albanije, povrijeđeno je u naselju Kuće Rakića, nedaleko od Podgorice, gdje je nakon izlivanja ploče na jednom objektu došlo do urušavanja. To su juče saopštili iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Neposredno nakon događaja, iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) saopštili su da je povrijeđeno šest lica.

"U Urgentnom centru KCCG primljeno je sedam pacijenata, državljana Republike Albanije, nakon povreda zadobijenih padom sa visine. Pacijenti su pod hitnom postupku zbrinuti. Dva pacijenta su zadobila teže fizičke povrede zbog kojih su primljeni u Centar za intenzivno liječenje", saopštili su juče poslijepodne iz KC, dodajući i da će o liječenju ostalih odlučiti nakon hiruško-ortopedske obrade.

Nakon nesreće, među prvima, na teren su izašli pripadnici Službe zaštite i spasavanja. Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kako su saopštili, poziv je upućen u 10.30 sati.

"A već u 10.37 je naš medicinki tim bio na licu mjesta. Sinhronom akcijom sa ostalim medicinskim timovima Zavoda za HMP i ostalim službama na brz i efikasan način uspješno je svim povrijeđenim pružio hitnu medicinsku pomoć i nakon adekvatne imobilizacije svi povrijeđeni su transportovani u Urgentni centar Kliničkog centra“, kazali su "Vijestima", dodajući i da su od Doma zdravlja Podgorica dobili podršku dva vozila sa medicinskim osobljem.

Direktor Zavoda Suad Numanović bio je na licu mjesta.

"Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u rekordnom roku izašle na lice mjesta i radnike sa lica mjesta zbrinuli u smislu pružanja prve pomoći i transportovali ih prema urgentnom centru", kazao je on novinarima, dodajući i da je pet osoba transportovala hitna, a da je jedno lice do urgentnog prevezeno privatnim vozilom, jer se radilo o lakšim povredama.

Urušeni objekat
foto: Damira Kalač

"Ovih pet pacijenata imaju evidentne povrede zbog urušavanja krova na ovom objektu“, rekao je on.

Numanović je rekao i da je na licu mjesta jedna osoba teže povrijeđena

"Dijagnostika će dati jasne podatke o težini i prirodi povreda. Svih pet radnika su značajno povrijeđeni", kazao je on.

U akciji spasavanja, kako su „Vijestima“ kazali iz Službe zaštite i spasavanja, učestvovale su tri posade sa sedam vatrogasaca.

"Brzom i efikasnom akcijom uspješno su izvučena povrijeđena lica, koja su predata na dalje postupanje Hitnoj pomoći", kazali su iz Službe zaštite.

Urušeni objekat
Urušeni objekatfoto: Damira Kalač

Za sada nije saopšteno u čijem je vlasništvu objekat gdje se dogodila nesreća.

Hospitalizacija povrijeđenih
Hospitalizacija povrijeđenihfoto: Privatna arhiva

U neposrednoj blizini dok su reporteri "Vijesti" bili na terenu, bio je kombi sa oznakom firme "Dadi", sa zadnje strane table na ulazu u dvorište urušenog objekta je znak "Dadi gradnja".

Iz te kompanije, međutim, "Vijestima" su kazali da objekat nije njihov.

Bonus video: