Osuđeni na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja 52 migranta

"Imenovanim licima produžen je pritvor nakon izricanja presude i izrečena je mjera bezbjednosti oduzimanja jedrilice kao sredstva koje je upotrebljeno za izvršenje navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz suda

5029 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Zbog krijumčarenja 52 migranta četrdesettrogodišnji D.N. iz Beograda i L.A. (31) iz Stare Pazove osuđeni su u Osnovnom sudu u Herceg Novom na po četiri godine zatvora.

Nepravosnažnu presudu 7. maja izrekao im je predsjednik suda sudija Ivan Perović - zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl.405 st.3 u vezi stava 2 u vezi čl.23 st.2 KZ Crne Gore izvršenog u saizvršilaštvu, D.N. i L.A.

"Imenovanim licima produžen je pritvor nakon izricanja presude i izrečena je mjera bezbjednosti oduzimanja jedrilice kao sredstva koje je upotrebljeno za izvršenje navedenog krivičnog djela. Okrivljeni D.N. i L.A. su dana 16.10.2020. godine u prijepodnevnim časovima isplovili iz Marine 'Lazure' u Meljinama, nakon čega su u blizini Budve mimo luke i graničnih predlaza na plovilo primili 52 turska državljana, koje su smjestili u brodske kabine u unutrašnjosti plovila, a zatim upravljajući navedenim plovilom sa njima prešli preko granice teritorijalnih voda Crne Gore u namjeri da ih mimo graničnih pralaza prevezu za Italiju za unaprijed obećanu nagradu koju je trebalo da dobiju nakon iskrcavanja putnika u Italiju, u kom pokušaju su spriječeni od strane nadležnih organa Crne Gore", saopštila je portaprolka tog suda, sutkinja Vesna Gazdić.

Bonus video: