Dva muškarca osumnjičena da su ubili medvjeda: Šavnička policija ih saslušala i odmah pustila

"Zaustavljeni su u Šavniku, kontrolisan je automobil u kom su bili i u prtljažniku je pronađena glava i koža od medvjeda, tragovi krvi, više noževa, oštrač za noževe", kazali su iz UP nezvanično

23978 pregleda 377 reakcija 36 komentar(a)
Šavnik, Foto: Vijesti
Šavnik, Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.05.2021. 17:29h

Šavnička policija sinoć je saslušala i odmah pustila dva muškarca osumnjičena da su juče u reonu Dragišnice ubili medvjeda.

Iz Uprave policije (UP) "Vijestima" nezvanično rečeno da se Nikšićanima S.M. (27) i B.V. (49) na teret stavlja krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Zaustavljeni su u Šavniku, kontrolisan je automobil u kom su bili i u prtljažniku je pronađena glava i koža od medvjeda, tragovi krvi, više noževa, oštrač za noževe", kazali su iz UP nezvanično.

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Marina Jočić kazala je da nadzornici Nacionalnog parka Durmitor tragaju za ostacima medvjeda kako bi utvrdili i da li je nazokonit lov počinjen na teritoriji tog Nacionalnog parka.

Iz UP je danas zvanično saopšteno da je šavnička policija sinoć otkrila slučaj nezakonitog lova i zbog toga procesuirala dvije osobe.

"Zbog krivičnog djela nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija lišeni su slobode S.M. (27) i B.V. (49), oba iz Nišića. Oni su privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima. Pripadnici Stanice policije Šavnik su sinoć, postupajući po operativnim informacijama, zaustavili i kontrolisali vozilo na putnom pravcu Žabljak – Šavnik. Pregledom vozila policija je pronašla glavu i kožu medvjeda, više noževa, dvogled, kuke za meso i oštrač za noževe. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica u mjestu Dragišnica odstrijelila medvjeda", navodi seu zvaničnom saopštenju Uprave policije.

Bonus video: