Bugarinu sude za šverc 221 kilograma "trave"

Iz Uprave policije nisu odgovorili “Vijestima” na to da li utvrđuju odgovornost bilo koga od službenika zbog toga što je Bugarin pobjegao sa carinskog terminala u Podgorici, nakon što je u kamionu kojim je upravljao pronađena marihuana

8426 pregleda 1 komentar(a)
Marihuana pronađena u kamionu 5. marta, Foto: Uprava policije
Marihuana pronađena u kamionu 5. marta, Foto: Uprava policije

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je protiv Nikole Bugarina podiglo Više državno tužilaštvo u Podgorici zbog šverca 221 kilograma marihuane.

Bugarin je, kako piše u tom tužilačkom aktu, 5. marta 2021. godine, preko graničnog prelaza Božaj, iz Albanije neovlašćeno i radi dalje prodaje u Crnu Goru unio drogu.

“Okrivljeni je svojim teretnim vozilom marke “MAN”, kojim je upravljao, unio u Crnu Goru 221.937 grama opojne droge marihuane, koja je bila zapakovana u 224 pvc pakovanja i sakrivena u specijalnom izrađenom skrovištu tzv. ‘bunkeru’

na karoseriji u prostoru iza kabine u dograđenom prostoru - spremniku. Droga je od strane službenika Carinskog terminala i službenika Uprave, prilikom kontrole pronađena i oduzeta, a ista je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji, čime je izvršio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnici državne tužiteljke Tatjane Begović u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Bjekstvo

Iz Uprave policije nisu odgovorili “Vijestima” na to da li utvrđuju odgovornost bilo koga od službenika zbog toga što je Bugarin pobjegao sa carinskog terminala u Podgorici, nakon što je u kamionu kojim je upravljao pronađena marihuana.

“Lice koje je osumnjičeno da je upravljalo kamionom u kom je pronađeno oko 220 kilograma marihuane N.B., pristupio je, u pratnji advokata, u prostorije Višeg državnog tužilaštva danas, 10.3.2021. godine. Protiv tog lica je 9.3.2021. godine, Višem državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u odgovorima iz policije.

Skeniranjem teretnog vozila - hladnjače, u skrivenom bunkeru, posebno izrađenom u prednjem dijelu kamiona, pronađena su 224 pvc pakovanja marihuane

Iz Uprave carina ranije su saopštili da niko od službenika te institucije nije kriv, “jer je ispoštovana procedura propisana carinskim zakonom”.

Pet dana nakon što je droga pronađena u teretnom motornom vozilu, taj dvadesetšetogodišnji Podgoričanin u pratnji advokata došao je u Više državno tužilaštvo.

Dan ranije, policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: