Bar: Osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu, falsifikovanje isprava i utaju poreza

Policija došla do dokaza da je M.T. djelovao u ime pravnog lica a u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez prethodno izdate licence od strane Direkcije za izdavanje odobrenja za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda, nemajući ovlašćenje za trgovinu duvanskim proizvodima,

4210 pregleda 1 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock

Službenici barske policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.T.(36) i pravnog lica „Belmal“ d.o.o Kotor zbog sumnje da su izvršili u sticaju krivična djela nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave i utaja poreza i doprinosa u pokušaju.

Kako su kazali iz policije, pripadnici Jedinici za suzbijanje privrednog kriminaliteta došli su do materijalnih dokaza koji ukazuju na sumnju da je M.T. kao odgovorno lice djelovao u ime pravnog lica a u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez prethodno izdate licence od strane Direkcije za izdavanje odobrenja za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda, nemajući ovlašćenje za trgovinu duvanskim proizvodima, u svrhu prodaje nabavio 868 paketa cigareta brenda “FM” vijednosti oko 130.000 eura.

"Takođe barska policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv A.M. (43) i pravnog lica „Catwood“ d.o.o Bar zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina. Prethodno je policija protiv ovog fizičkog i pravnog lica podnijela krivične prijave za krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka", piše u saopštenju policije.

U daljem postupku je, kako navode, utvrđeno da navedeno pravno lice nije imalo licencu izdatu od strane Direkcije za izdavanje odobrenja za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda, niti je izdato bilo kakvo Rješenje na osnovu Zakona o duvanu.

A.M. je, pribavio 4.443 paketa raznih cigareta.

Bonus video: