Ukraden novac iz crkve u Jasenu

Kako je “Vijestima” kazao mještanin Boris Gvozdenović, njegov je otac juče ujutru primijetio da je novac ukraden, nakon čega je obaviještena policija.

11360 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Iz seoske crkve Svete Trojice u Jasenu u Crmnici, provalnik ili više njih ukrali su 200 dolara, 50 eura i novac u sitnim apoenima.

Kako je “Vijestima” kazao mještanin Boris Gvozdenović, njegov je otac juče ujutru primijetio da je novac ukraden, nakon čega je obaviještena policija.

“Policija je uradila uviđaj, nakon čega je otac dao izjavu. Neko je iskoristio to što mještani ključ ostavljaju na prozoru, to je saznao, uzeo ga je, otključao vrata i ukrao novac od priloga mještana”, naveo je Gvozdenović.

On je istakao da je to stara crkva, koju je bratstvo Gvozdenovića obnovilo 2006. godine.

Rekao je da mještani nisu ni slutili da je došlo do krađe, niti primijetili da se dešava nešto neuobičajeno.

Kako je pojasnio, novac je vjerovatno ukraden juče ujutro, a njegov otac redovno obilazi bogomolju, održava okolinu.

“Selo je nekada imalo 500 kuća, pripada Gluhom dolu, a sada ima svega desetak ljudi, koji tu stalno borave. Nalazi se na desetak minuta vožnje od Bara, odmah kada se prođe tunel Sozina”, naveo je Gvozdenović.

Pojasnio je da u selu ima i drugih bratstava, ali da se sada, s obzirom da su crkvu obnovili Gvozdenovići, smatra da ona pripada njihovom bratstvu.

“Ta crkva je bila porušena, valjda za vrijeme Turaka, a onda je naše bratstvo na temelju te stare bogomolje, obnovilo 2006. godine”, kazao je Gvozdenović.

On je rekao da se ranije nije dešavalo ništa slično, odnosno da je prvi put da je iz crkve ukradeno nešto.

“Policajci su uzeli izjavu od oca, ja sam ga vozio u Bar da to uradi, nakon toga sam ga vratio u selo. Sada pretpostavljam da će da pokrenu proceduru i pokušaju da utvrde ko je to uradio”, naveo je Gvozdenović.

Crkva se, kako je kazao, nalazi na brdu i odatle se pruža prelijep pogled na okolinu - Crmnicu sa Skadarskim jezerom i živopisna sela.

Bonus video: