UP: Uhapšeni zbog teških krađa u hramu u Baru i crkvi u Virpazaru, namjeravali da kradu i u Ostrogu?

Kako su kazali iz policije, istraga ih je uputila na sumnju da su ove dvije osobe imale namjeru da danas izvrše krađu na štetu Manastira Ostrog

25381 pregleda 373 reakcija 45 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija uhapsila je T.P. (40) i V.G. (38), državljane Sjeverne Makedonije za koje se sumnja da su izvršile krađu u Sabornom Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru i crkve Svete Trojice u Virpazaru.

Kako su kazali iz policije, istraga ih je uputila na sumnju da su ove dvije osobe imale namjeru da danas izvrše krađu na štetu Manastira Ostrog.

"Oni su, kako se sumnja, krivično djelo na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira izvršili u noći između 22. i 23. maja na način što je T.P. podesnim sredstvom provalo vrata Hrama odakle su on i V.G. otuđili oko 1.500 eura, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dvije krune za vjenčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet", kazali su iz Uprave policije.

Kako su kazali iz policije, kriminalističkom obradom je utvrđeno da su T.P.i V.G. nakog toga otišli u iznajmljeni apartman u Dobrim Vodama.

Oni su osumnjičeni i da su 26. maja u selu Jasen, u Crmnici "gdje je T.P. sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi sa prozora crkve Svete Trojice uzeo ključ i iz unutrašnjosti crkve otuđio novac u iznosu od oko 200 dolara i oko 60 eura."

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar su pretesom apartmana u kojem su bili smješteni pronašli ukradene stvari i i one će biti vraćeni oštećenima.

"Policija je pretresom pronašla novac u iznosu od 15.000 eura, dio predmeta otuđenih iz Hrama i crkve veću količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih djela izvršenih kako se sumnje počinjenih na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske", piše u saopštenju.

Bonus video: