JPNPCG: Šiševići privedeni zbog izlova ribe agregatom

Iz JPNPCG su kazali da s obzirom da se izlov ribe uz pomoć struje smatra krivičnim djelom, Šiševići su na dalje postupanje predati Osnovnom državnom tužilaštvu

14513 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: JPNPCG
Ilustracija, Foto: JPNPCG

U akciji Granične plovne jedinice Uprave policije danas suprivedeni Slavko i Gavrilo Šišević zbog izlova ribe uz pomoć agregata, saopšteno je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG).

U saopštenju se dodaje da s obzirom da se izlov ribe uz pomoć struje smatra krivičnim djelom, Šiševići su na dalje postupanje predati Osnovnom državnom tužilaštvu.

"Šiševići su zatečeni na lokaciji Kažića tapija, a policija je od njih oduzela opremu i alate kojima je vršen nezakoniti izlov ribe", navodi se u saopštenju JPNPCG.

Navodi se i da su pored ovog slučaja u saradnji sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Graničnom plovnom jedinicom u nezakonitim aktivnostima danas zatečeni i Đonaj Đoka i Toni Junčaj iz Tuzi.

"Protiv njih su podnesene prekršajne prijave, jer su izlovljavali ribu bez potrebnih dozvola za privredni ribolov i neobilježenim mrežama. Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero privremeno su od njih oduzeli metalni čamac, vanbrodski motor, 24 mreže i ostalu opremu", piše u saopštenju JPNPCG.

Iz tog preduzeća su poručili da su posebno zadovoljni podizanjem nivoa zaštite Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero kroz intenzivnu i dobru saradnju sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Upravom policije.

"Nadamo se da ćemo zajedničkim aktivnostima u narednom periodu stati na kraj ovoj štetnoj pojavi koja ugrožava biodiverzitet NP Skadarsko jezero i donosi štetu poštenim ribolovcima i svima onima koji svoje živote i poslove vezuju za ovaj park", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: