Državljani Sjeverne Makedonije nisu imali da plate novčane kazne, pa osuđeni na po 23 dana zatvora

"Njih su u prekršaju zatekli pripadnici Uprave policije CB Bar dana 29.05.2021.godine u 23.25 časova u ulici Maršala Tita u Baru"

6130 pregleda 9 komentar(a)
UIKS, Foto: Boris Pejović
UIKS, Foto: Boris Pejović

Državljanima Sjeverne Makedonije P.T. (1981) i G.V.(1983), oboje iz Bitolja, dežurna sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Baru, Sonja Ivović je juče u hitnom postupku izrekla novčane kazne u iznosima od po 600 eura zbog prekršaja iz čl. 214.st.1.tač.2. Zakona o strancima.

"Navedena lica su na teritoriji Crne Gore boravili duže od 90 dana bez prijavljenog boravka nadležnom organu. Njih su u prekršaju zatekli pripadnici Uprave policije CB Bar dana 29.05.2021.godine u 23.25 časova u ulici Maršala Tita u Baru. Kako okrivljeni nijesu imali novac da plate izrečene novčane kazne, iste su zamijenjene u efektivne kazne zatvora u trajanju od po 23 dana (jedan dan im je uračunat u zatvorsku kaznu, jer su proveli duže od osam časova u prostorijama Uprave policije za zadržavanje). Odmah po donošenju posebnih rješenja o zamjeni novčanih kazni u kazne zatvora, okrivljeni su bez odlaganja upućeni na izdržavanje kazne zatvora u UIKS Podgorica", saopštio je zamjenik predsjednika Suda, sudija portparol Marko Đukanović.

Bonus video: