Vujošević podnijela krivičnu prijavu protiv Vojinovića: Sumnja se da je nezakonito koristio stan

Predsjednica UO ZZZCG je rekla da je "očigledno da je za vrijeme prethodne vlasti i Uprave ZZZCG još kada je na njegovom čelu bio bračni par Jelić, Vojinović protivpravno uživao niz pogodnosti na račun građana i države Crne Gore"

19013 pregleda 11 komentar(a)
Vujošević, Foto: ZZZCG
Vujošević, Foto: ZZZCG

Predsjednica Upravnog odbora (UO) Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), Hadži Vesna Vujošević, podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu i privatnu tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv Danila Vojinovića, bivšeg pomoćnika direktora a sadašnjeg savjetnika u ZZZCG, saopšteno je iz te institucije.

"Kao predsjednica Upravnog odbora ZZZCG i odgovorna građanka, nakon prikupljanja svih relevantih činjenica, podnijela sam krivičnu prijavu i privatnu tužbu protiv bivšeg pomoćnika direktora i zaposlenog u Zavodu, gospodina Danila Vojinovića zbog osnovane sumnje da je prekoračio ovlašćenja i nesavjesno se odnosio prema imovini Zavoda na način što se nezakonito uselio, renovirao i koristio stan u ulici Steva Boljevića, Lamela 13, ulaz broj 5, stan br.38, kao sredstvo u vlasništvu Zavoda. Posebno ističem da je Vojinoviću još 2017. godine izrečena disciplinska mjera zbog teže povrede službene dužnosti iz razloga što je zloupotrijebio položaj, prekoračio ovlašćenja i nesavjesno se odnosio prema imovini Zavoda. Uzimajući sve u obzir, izrečena disciplinska mjera nije postigla svrhu jer se gospodin Vojinović do 19. maja 2021. godine nalazio u predmetnom stanu iako mu je 14. maja 2021. godine od strane službenica koje su činile Komisju za obilzak nepokretnosti, predočeno da do navedenog datuma isti oslobodi od lica i stvari" saopštila je Vujošević.

Predsjednica UO ZZZCG je dodala da je "očigledno da je za vrijeme prethodne vlasti i Uprave ZZZCG još kada je na njegovom čelu bio bračni par Jelić, Vojinović protivpravno uživao niz pogodnosti na račun građana i države Crne Gore".

"Svakim danom u Crnoj Gori potvrđujemo da je namirivanje ličnih potreba funkcionera bivše vlasti imalo prednost u odnosu na zakonito, profesionalno i efikasno postupanje inistutucija u kojima su bili zaposleni. Pogubna politika DPS-a i njihovih koalicionih partnera koja ih je postavljala i održavala na pozicijama moći imala je primat u odnosu na zakone Crne Gore i služila je za sticanje privilegija i zadovoljavanje ličnih potreba odabranih pojedinaca. U ovom konkretnom slučaju gospodin Vojinović nastavio je da protivpravno uživa pogodnosti stana u vlasništvu Zavoda i države Crne Gore i za vrijeme trajanja mandata gospodina Sulja Mustafića koji se prema istom kao imovini Zavoda nije odnosio pažnjom dobrog domaćina čime je omogućio njegovo dalje nezakonito korišćenje. Posebno zabrinjava to što je gospodin Mustafić kao direktor bio dužan i mogao da zna na koji način se raspolaže imovinom Zavoda za vrijeme trajanja njegovog mandata kao i izostanak konkretnih mjera i radnji", rekla je Vujošević.

Ona je dodala da se promjenom vlasti, efikasno otkrivaju i sprečavaju sva protivpravna djelovanja koja za cilj imaju urušavanje zakona i institucija Crne Gore.

"U narednom periodu nastaviću da vodim odgovornu poslovnu politiku Zavoda ukazajući na sve nezakonitosti koju su Crnu Goru i njene instutucije dovele do ekonomskog i moralnog posrnuća", zaključila je Vujošević.

Bonus video: