Boljević uhapšen u Danskoj po potjernici Interpola

Nadležni sumnjiče A.B. da je djela koja mu se stavljaju na teret počinio na tako što je u septembru 2020, upotrebom prijetnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević

31134 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanin Aleksandar Boljević (46) uhapšen je danas u Danskoj, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

Iz Uprave policije saopšteno je da se uhapšeni potražuje zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela - iznuda.

Nadležni ga sumnjiče da je djela koja mu se stavljaju na teret počinio na tako što je u septembru 2020, upotrebom prijetnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

"Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih podataka službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju iz Sektora za borbu protiv kriminala sa partnerskom policijskom službom iz Danske i kancelarijom Nordijskog oficira za vezu u Beogradu, danas 31. maja 2021. godine, u Danskoj je lišen slobode A.B. (46) iz Podgorice. A.B. se potražuje po međunarodnoj potjernici koju je NCB INTERPOL Podgorica raspisao 12. maja 2021. godine na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, u cilju njegovog izručenja radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u našoj državi zbog izvršenja krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i iznuda", saopšteno je iz policije.

Bonus video: