Krivična prijava zbog računarske prevare

A.T. se sumnjiči da je krivičnim djelom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.000 eura

5385 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija i Sektor za borbu protiv kriminala podnijeli su krivičnu prijavu protiv britanskog državljanina A.T. (27) zbog sumnje da je počinio delikte protiv bezbjednosti računarskih podataka.

On se tereti za krivično djelo - računarska prevara u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćen pristup računarskom sistemu.

"A.T. je ovo djelo izvršio na štetu pravnog lica 'Hemosan' d.o.o iz Bara i krivičnim djelom je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da sumnjaju da je A.T. presrijetanjem elektronske komunikacije koja je ostvarena između oštećenog pravnog lica i kompanije sa kojom sarađuju, izvršio izmjenu podataka o plaćanju, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, nakon čega je podigao novčana sredstva.

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Baru, kancelarijom Interpola u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: