šesnaestogodišnjaku konstatovani hematomi i povreda na jagodici

Podgorica: Vršnjaka tukli i čekićem za meso

Trojica maloljetnika napala i pretukla šesnaestogodišnjaka u školskom dvorištu, drug ga spasao većih batina

61990 pregleda 820 reakcija 137 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šesnaestogodišnji Podgoričanin J. K. napadnut je i pretučen juče u dvorištu podgoričke Osnovne škole “Štampar Makarije”, gdje su ga trojica maloljetnika tukla i čekićem za meso.

Težih batina spasao ga je drug, sa kojim je i došao kod školskog zubara, ispričala je “Vijestima” majka tinejdžera.

Osnovna škola Štampar Makarije
Osnovna škola Štampar Makarijefoto: Podgoričko kulturno ljeto

“Javnost mora da sazna za ovo, kako više ničije dijete ne bi prošlo ovako i kako bi se nasilju stalno na kraj”, kazala je majka šesnaestogodišnjaka.

Iz Uprave policije “Vijestima” su kazali da su identifikovali trojicu maloljetnika od kojih su prikupljena obavještenja.

“Predmet je još u radu i biće dostavljen postupajućem tužiocu na ocjenu i mišljenje”, kazali su iz UP.

J. K. su u Urgentnom bloku konstatovali hematome u predijelu glave, povredu na jagodici i više hematoma po tijelu.

“Krenuo je sa drugom, svojim vršnjakom, kod školskog zubara. Kada su stigli do škole, njegov drug je ušao u zubarsku ordinaciju koja je u sklopu škole, a moj sin je ostao u dvorišnom dijelu. Pošao je do sprava za vježbanje koje se nalaze iza škole, a onda su mu nakon nekoliko minuta prišla trojica, otprilike njegovih vršnjaka, i pitali ga: ‘Što ćeš ti ovdje? Zašto si došao? Ko si ti?’. Vidio je da jedan od njih drži u ruci čekić za meso i odgovorio je samo: ‘Opušteno, brate. Što je problem?’. Tada su krenuli ka njemu”, priča majka pretučenog tinejdžera.

Ona objašnjava da joj je sin rekao da je mladiću koji je krenuo ka njemu čekić ispao iz ruke, i da je on pokušao da ga odgurne nogom.

“Druga dvojica su skočila na njega i počela da ga udaraju šakama, a treći je dohvatio čekić i udarao ga njim. Utoliko je njegov drug izašao, pritrčao i spasao ga. Da nije naišao, ko zna do kad bi nastavili da ga udaraju i šta bi mu napravili. Odveo ga je u Urgentni blok gdje mu je ukazana pomoć”, ispričala je ona.

Za “Vijesti” je kazala da su, u međuvremenu, saznali da je riječ o veoma problematičnim maloljetnicima i da očekuje da sistem reaguje, kako ničije dijete više ne bi tako prošlo.

“Moj sin ih ne poznaje, u tom kvartu mu je samo školski zubar i drug. Nije nikada imao problem ni sa njima, ni sa bilo kim drugim”, kazala je ona.