Pretreseno 17 ćelija Istražnog zatvora: Oduzeli telefone od članova klanova

Navodno, Bauković i službenici spuškog zatvora u sobama kavčana i škaljaraca tražili su i kriptovane telefone, preko kojih uhapšeni pripadnici te dvije kriminalne grupe komuniciraju sa članovima klana koji su na slobodi

62026 pregleda 130 reakcija 23 komentar(a)
Pretresi u okviru policijske istrage, Foto: Filip Roganovic
Pretresi u okviru policijske istrage, Foto: Filip Roganovic

Sedamnaest ćelija Istražnog zatvora pretresli su sprovodnici u noći između srijede i četvrka, i oduzeli više nedozvoljenih predmeta, među kojima su i mobilni telefoni.

Vijestima je iz menadžmenta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) rečeno da je pretresom rukovodio načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković.

“Gotovo istovremeno službenici su ušli u sobe u kojima su dominantno pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i pretresli ih. Oduzeto je više nedozvoljenih predmeta. O detaljima ne možemo govoriti, jer je akcija sprovedena kao dio istrage”, kazao je sagovornik Vijesti.

Iz UIKS-a su i zvanično potvrdili da su pretresali pritvorena lica, ali nisu odgovorili na pitanja šta je sve pronađeno i kod kojih pritvorenika.

“Dana 2. 6. 2021. godine u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podgorica izvršen je pretres više prostorija u kojima su smještena pritvorena lica. Kako su u sklopu navedenih aktivnosti pronađene i oduzete određene nedozvoljene stvari koje su bile u posjedu pritvorenih lica, to će protiv istih biti sprovedeni disciplinski postupci u cilju utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti”, piše u odgovoru.

U Istražnom zatvoru trenutno je više pripadnika kavačkog i škaljarskog klana, koji su se, prema saznanjima Vijesti i našli na meti pretresa.

Navodno, Bauković i službenici spuškog zatvora u sobama kavčana i škaljaraca tražili su i kriptovane telefone, preko kojih uhapšeni pripadnici te dvije kriminalne grupe komuniciraju sa članovima klana koji su na slobodi.

Sobu u kojoj je nekoliko pripadnika kavačkog klana pretresali su i prošle sedmice, ali tada nijesu pronašli telefon sa kojeg se jedan od njih - Vidoje Stanišić, gotovo svake noći uživo uključuje na društvenoj mreži Instagram.

Iz uprave te institucije kazali su da su svjesni da nema sterilnog zatvora, ali da će problem korišćenja telefona biti riješen u julu, kada će konačno biti postavljeni ometači koje je donirala američka Ambasada.

Bonus video: