Nikšić: Ubijen mladić u centru grada, uhapšena jedna osoba

Kako Vijesti nezvanično saznaju, uhapšen je Luka Krivokapić (27) a uviđaj je i dalje u toku, kako na mjestu gdje je došlo do sukoba, tako i na više drugih lokacija u gradu.

151720 pregleda 913 reakcija 172 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa lica mjesta, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.06.2021. 19:10h

Matija Vujović (23) iz Nikšića ubijen je danas u Ulici Josipa Broza Tita (Narodne omladine).

Kako je Vijestima potvrđeno Vujović je stradao nakon prepirke i fizičkog konflikta od posljedica ranjavanja nožem.

Kako Vijesti nezvanično saznaju, uhapšen je Luka Krivokapić (27) a uviđaj je i dalje u toku, kako na mjestu gdje je došlo do sukoba, tako i na više drugih lokacija u gradu.

Vujović je u kritičnom stanju prevezen u nikšićku bolnicu, gdje je preminuo.

Policija će izuzeti snimke sa vide nadzora iz okolnih objekata.

"Danas je u ulici Narodne omladine u Nikšiću, nakon fizičkog konflikta, došlo do upotrebe hladnog oružja – noža. Jedan osoba je podlegla povredama. Sumnja se da je L.K. (27) nanio povrede nožem M.V. (23), koji je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći gdje je podlegao povredama. Osumnjičeni je pristupi u službene prostorije policije gdje je i lišen slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Tatjana Begović kazala je Vijestima da je obaviještena da je oko 11 časova jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede od kojih je ubrzo nastupila smrt.

"Vrlo brzo nakon izvršenog krivičnog djela, izvršilac je lišen slobode. U događaju su učestvovala dva lica, izvršilac krivičnog djela i oštećeno lice. U ovom trenutku vam ne mogu dati bliže podatke jer je u toku izviđaj", kazala je Begović.

Direktor Opšte bolnice Nikšić Marko Mitrović kazao je da je Vujovič dovezen u teškom opštem stanju, bez svijesti, bez mjerljivog krvnog pritiskaj i perifernog pulsa, sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i teškim oštećenjem pluća i srca.

"Urađena je urgentna drenaža grudnog koša koji je bio ispunjen krvlju, ali je mladić ubrzo podlegao povredama", rekao je Mitrović.

Bonus video: