UP: Zbog lažne dojave o bombi krivična prijava protiv maloljetnika

On je, kako se sumnja, na službeni e-mail Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, uputio e-mail u kom se navodi da će u prostorijama škole biti aktivirana eksplozivna naprava

4071 pregleda 0 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock
Budva (ilustracija), Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv G.M. (16), državljanina Irske sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda, kazali su iz UP.

On je, kako se sumnja, na službeni e-mail Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, uputio e-mail u kom se navodi da će u prostorijama škole biti aktivirana eksplozivna naprava.

"Događaj je prijavljen Upravi policije 27. aprila 2021. godine, nakon čega su preduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica u vezi ovog događaja", saopšteno je iz policije.

Službenici Sektora policije posebne namjene - Grupe za protivdiverzionu zaštitu, izvršili su pregled prostorija škole kojom prilikom nijesu pronašli eksplozivnu napravu, te ustanovili da se radi o lažnoj dojavi.

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kancelarijom Interpol-a u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika e-maila sa kojeg je upućen sporni sadržaj i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu". zaključuje se u saopštenju policije.