Za vikend registrovano 37 saobraćajnih nezgoda

"Posebno zabrinjava da je čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje"

2875 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom vikenda na teritoriji Crne Gore se dogodilo 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četri osobe zadobile teške tjelesne povrede, a njih 17 lake tjelesne povrede.

"Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.059 vozača", kazali su iz Uprave policije i dodali da "posebno zabrinjava da je čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje".

Oni su kazali da se u ovim slučajevima radi o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Iz Uprave policije su apelovali na vozače da voze oprezno, prilagode vožnju stanju na putevima, poštuju propise i tako doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

"Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu, nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", kazali su oni.

Bonus video: