Sankcionisano 66 vozača zbog zatamnjenih stakala

Iz policije apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise

4115 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je, sprovodeći operativnu akciju "Folija", sankcionisala 66 vozača koji su, suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, imali naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač).

"Pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da je, pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom - isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni tehnički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila.

"Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), prvenstveno iz razloga bezbjednosti, a nakon toga i da se ne bi izlagali dodatnim troškovima ukoliko budu uočeni i kontrolisani od strane policijskih službenika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: