Grujić optužen za šverc 220 kg marihuane

Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv Blaža Grujića

7931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv Blaža Grujića, optuženog za šverc oko 220 kilograma marihuane.

Okrivljeni je, kako piše u tom tužilačkom aktu, 9. aprila 2021. godine, oko 21.50 časova, na graničnom prelazu Vraćenovići - Opština Nikšić, neovlašćeno radi prodaje preonosio marihuanu, iako je bio svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno...

“Na način što je u posebno pripremljenom prostoru priključnog vozila - poluprikolice marke ‘koegel’, koje se nalazilo kao priključak na njegovom teretnom vozilu - tegljaču marke ‘volvo’, kojim je upravljao, prenosio navedenu opojnu drogu upakovanu u 46 pakovanja od plastične kese i plastične folije ukupne neto mase 219,405 kilograma”, piše u optužnici Višeg državnog tužilaštva.

Objašnjava se da je ta opojna droga pronađena pretresom i oduzeta prilikom pokušaja izlaska okrivljenog sa teritorije Crne Gore.

Marihuanu su pronašli ovlašćeni policijski službenicia Uprave policije iz Sektora granične policije.

“Droga je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji, čime je okrivljeni izvršio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih”, navodi se u optužnici državnog tužioca Zorana Vučinića u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Bonus video: