Tokom vikenda uhapšeno čak 60 vozača

Registrovano 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo teške, a 21 osoba lakše povrede

10397 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Čak šezdeset vozača isključeno je iz saobraćaja, uhapšeno i privedeno nadležnim sudovima proteklog vikenda zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja, dok je ukupno sankcionisano njih 1.170.

Iz Uprave policije saopšteno je da je tokom vikenda registrovano 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo teške, a 21 osoba lakše povrede.

Kada su u pitanju uhapšeni vozači, iz policije su pojasnili da se radi o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola (među počiniocima su registrovani i mladi vozači) i drugi teški prekršaji za koje je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima propisano lišavanje slobode.

Apelovali su na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

"Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da preventivnim i represivnim aktivnostima,doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuju iz policije.

Bonus video: