Dvojicu Podgoričana terete za uličnu prodaju droge

Pronađeni heroin, kokain, marihuana, startni pištolji...

11041 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanin J.P. (25) uhapšen je, dok je protiv njegovog sugrađanina D.Z. (38) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da se bave uličnom prodajom droge.

Podgorička policija je, u dvije odvojene aktivnosti, obavila pretrese objekata na dvije lokacija koje koriste D.Z. i J.P, a tom prilikom su pronađeni heroin, kokain, marihuana, startni pištolji i drugi predmeti.

"Pretresom stana koji koristi D.Z. policija je pronašla oko 240 grama različitih vrsta droga i to 88 grama kokaina, 47 grama heroina, 100 grama hašiša i manju količinu marihuane. Takođe na toj lokaciji su pronađeni startni pištolj, dvije vage za precizno mjerenje, municija i novac u iznosu od 2.150 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika", saopšteno je iz Uprave policije.

Pojasnili su da se D.Z. prilikom obavljanja pretresa nalazio u bjekstvu i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom prostorija koje koristi J.P. pronađeno je oko 96 grama heroina i manja količina kokaina i marihuane, kao i 38 različitih tableta koje se nalaze na listi opijata.

"Pronađen je i startni pištolj sa municijom i predmeti koji se koriste za mjerenje i pakovanje narkotika za uličnu prodaju. J.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuju iz policije.

Bonus video: