Policijski službenik na proslavi pucao iz gasnog oružja, pokrenut disciplinski postupak

Sagovornik "Vijesti", koji je redakciji i poslao snimak, kazao je da je muškarac kog snimaju dok pjeva i šenluči zaposlen u Centru bezbjednosti Bar kao krim-tehničar

22472 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pripadnici policije utvrdili su da je njihov službenik iz Bara D.J. na jednoj proslavi pucao iz gasnog oružja.

Snimak proslave objavljen je prije dva dana na društvenim mrežama, i brzo je postao viralan.

Sagovornik "Vijesti", koji je redakciji i poslao snimak, kazao je da je muškarac kog snimaju dok pjeva i šenluči zaposlen u Centru bezbjednosti Bar kao krim-tehničar.

Iz Uprave policije je saopšteno da je D.J. 19. juna ispalio četiri patrona iz startnog - gasnog pištolja "Bruni MOD 92" kalibra 9 mm, prilikom porodičnog veselja.

"Policija je 20. juna izvršila uviđaj na licu mjesta i pronađene su i izuzete ispaljene čaure od gasnog pištolja. D.J. je predao gasni pištolj, koji je izuzet i uz potvrdu privremeno oduzet. O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama D.J. ne elementi stiču krivičnog djela. Ustanovljeno je da policijski službenik D.J. nije pomenuti pištolj blagovremeno i propisno prijavio Područnoj jedinici za opšte i upravne poslove Bar, te će iz tog razloga biti sankcionisan shodno Zakonu o oružju", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je protiv D.J. podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru.

"Spisi predmeta će biti dostavljeni Etičkom odboru a u cilju stvaranja preduslova za vođenje disciplinskog postupka", navodi se u saopštenju.

Bonus video: