Herceg Novi: Zbog prijetnji supruzi dobio 15 dana zatvora

Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana

8329 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hercegnovljaninu Đ.N. (38) izrečena je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, zbog prijetnji koje je telefonski uputio svojoj supruzi

"Okrivljeni je počinio prekršaj propisan Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, izvršen na štetu supruge Đ.D. Naime okrivljeni je dana 22.juna u popodnevnim časovima u telefonskom razgovoru svoju suprugu vrijeđao, a zatim joj i uputio riječi prijetnje što je oštećena prijavila UP CB Herceg Novi. Nakon što se dežurni tužilac u ODT Herceg Novi, izjasnio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela, za koje se goni po službenoj dužnosti, okrivljeni je od strane službenika UP CB Herceg Novi lišen slobode i dana 23.06.2021.godine u jutarnjim časovima priveden u Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Herceg Novom, kako bi mu se sudilo u hitnom postupku”, saopštio je zamjenik predsjednika Suda za prekršaje, sudija portparol Marko Đukanović.

Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

"Okrivljenom su izrečene i zaštitne mjere zabrana uznemiravaja i uhođenja oštećene u trajanju od šest mjeseci, kao i zaštitna mjera zabrana približavanja oštećenoj u trajanju od tri mjeseca. Okrivljeni, oštećena i ovlašćeni predstavnik uprave policije, su se odrekli prava na žalbu, te je rješenje postalo pravosnažno danom izricanja”, naveo je Đukanović.

Bonus video: