Policiji prijavljen incident na Cetinju: Verbalno napadnut crkvenjak MCP?

Teži incident su spriječili rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović i njegov sin koji su razdvajali Njeguša i Popovića

72263 pregleda 563 reakcija 114 komentar(a)
Cetinje, Foto: Opština Cetinje
Cetinje, Foto: Opština Cetinje
Ažurirano: 27.06.2021. 23:53h

Na Cetinju je danas došlo do incidenta - policiji je prijavljen verbalni napad na crkvenjaka Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Policija istražuje kako je i zašto došlo do navodnog verbalnog nasrtaja Boža Njeguša na Nikolu Popovića.

Teži incident su spriječili rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović i njegov sin koji su razdvajali Njeguša i Popovića.

"Vijestima" je iz Uprave policije nezvanično rečeno da su Perović i njegov sin smirivali situaciju.

Iz Uprave policije su večeras zvanično saopštili da radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti kao i povodom pojedinih medijiskih navoda u kojima su se pominjali građani Cetinja, ali i sveštena lica obavještavaju javnost da nije bilo fizičkog napada u ovom događaju.

"Pojedini učesnici događaja, uključujući i sveštenika G.P. koji je pominjan u današnjim medijiskim navodima, kao i policija koja je izašla na lice mjesta, su preventivno djelovali da ne bi došlo do ugrožavanja lične sigurnosti", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da će nakon prikupljenih obavještenja nadležno tužilaštvo izvršiti pravnu kvalifikaciju ovog događaja.

"Policija ovom prilikom ukazuje na značaj čuvanja međuljudskih i građanskih odnosa, ali i potrebu tačnog i objektivnog informisanja javnosti, uz napomenu da će u skladu sa zakonom i dalje uspješno djelovati, prvenstveno preventivno, odnosno da će efikasno obavljati poslove u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana i održavanja javnog reda i mira. Koristimo priliku da se zahvalimo pojedinim učesnicima ovog događaja odnosno građanima Cetinja, uključujući i sveštena lica na iskazanoj toleranciji i pomoći u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti, stabilnog javnog reda i mira i skladnih građanskih odnosa", piše u saopštenju Uprave policije.

Prema saznanjima Vijesti, Njeguš je prije nekioliko godina promijenio ime a ranije se zvao Božina Čavor.

Demokratska Crna Gora je 2019. godine saopštila da je Čavor bio među aktvistima Demokratske partije socijalista (DPS) koji su napali njihove aktiviste na Cetinju.

Oni su tada kazali da se Čavor "unosio u lice" poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću.

Bonus video: