Pronađene eksplozivne naprave i inicijalne kapisle: Spriječen nezakonit ribolov?

"U cilju identifikacije lica koja se bave nezakonitim ribolovom na moru dalje mjere i radnje preduzimaju službenici Sektora za borbu protiv kriminala"

6391 pregleda 1 komentar(a)
Trašte (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Trašte (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Službenici Sektora granične policije – Regionalnog centra granične policije "Jug" preduzimaju kontinuriane aktivnosti na suzbijanju nezakonitog ribolova na moru a koji se sprovodi uz upotrebu minsko – eksplozivnih sredstava, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"U prethodnom periodu je sprovedeno više samostalnih akcija granične policije i zajedničkih akcija sa inspektorima za morsko ribarstvo Direktorata za ribarstvo na području Herceg Novog, Tivta, Kotora, Bara i Ulcinja i ovim akcijama spriječeno vršenje više krivičnih djela. U prethodnih mjesec dana policija je u više odvojenih akcija pronašla 12 eksplozivnih naprava i više inicijalnih kapisli za koje se sumnja da su bile namjenjene za nezakoniti ribolov na moru, kao i druge stvari i predmete koje izvršioci koriste prilikom vršenja nezakonitog ribolova", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da su granična policija i inspektori za morsko ribarstvo u akvatoriji zaliva Trašte koji pripada Kotoru, pronašli dvije eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama i štapinom, kao i više sakova za skupljanje ribe.

"Nedaleko od naselja Zagora policija je pronašla četiri eksplozivne naprave i pet inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom, kao i dvije ručne radio stanice i opremu za ronjenje. Takođe, zajednička akcija sa službenicima Direktorata za ribarstvo koja je sprovedena u priobalnom dijelu ispod naselja Zagora, rezultirala je pronalaskom tri eksplozivne naprave i šest inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je ovim akcijama, odnosno pronalaženjem navedenih eksplozivnih naprava i druge opreme, spriječen nezakonit ribolov, odnosno izvršenje više krivičnih djela.

"U cilju identifikacije lica koja se bave nezakonitim ribolovom na moru dalje mjere i radnje preduzimaju službenici Sektora za borbu protiv kriminala. Pronađena eksplozivna sredstva su predata službenicima Direktorata za zaštitu i spašavanje – Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: